in

Tieto 4 produkty budú vaši pomocníci, ak sa potrebujete sústrediť a zaostriť svoju pozornosť na niečo dôležité

Na jednej strane je pre vás výhodou, že sa nachádzame v svete informačných technológií, ktoré nám prinášajú tie najzaujímavejšie a niekedy dosť podstatné a dôležité údaje potrebné k životu. Na strane druhej vám ale tento informačný pretlak môže spôsobiť aj komplikácie. Prestane vám dobre fungovať pamäť, nedokážete sa na všetko sústrediť a robíte chyby v […] More

Na jednej strane je pre vás výhodou, že sa nachádzame v svete informačných technológií, ktoré nám prinášajú tie najzaujímavejšie a niekedy dosť podstatné a dôležité údaje potrebné k životu. Na strane druhej vám ale tento informačný pretlak môže spôsobiť aj komplikácie. Prestane vám dobre fungovať pamäť, nedokážete sa na všetko sústrediť a robíte chyby v učení alebo aj v práci. Dá sa to zmeniť.

Ak máte problémy s pamäťou a pozornosťou, snažte sa jesť a konzumovať častejšie tieto potraviny, ktoré majú pozitívny vplyv na kognitívne funkcie vášho mozgu.

1. Zelenina

Neurológovia na základe štúdie vykonanej v roku 2006 zistili, že ľudia, ktorí jedli dve alebo viac porcií zeleniny denne, vykazovali rovnaké kognitívne schopnosti ako ľudia, ktorí boli od nich o päť rokov mladší. Jedzte denne šalát a nezabudnite si pridať zeleninu aj do vašich jedál. Môžete si urobiť smoothie a mať ju zo sebou aj v modernom KeepCup pohári.

2. Obilniny

Štúdie tiež ukazujú, že konzumácia jedál na raňajky z celých obilnín pomáha lepšie udržiavať vašu duševnú koncentráciu, ako keď telo hneď ráno dostane rafinované uhľohydráty. Vyskúšajte celozrnné cereálie s mliekom alebo omeletu s celozrnným „prípitkom“, možno aj v spomínanom pohári.

3. Káva

Dávno je známe, že káva vám môže pomôcť ľahšie sa sústrediť a prebúdzať vašu pozornosť. Ale vedeli ste, že káva ovplyvňuje mužov a ženy rôznymi spôsobmi? Po konzumácii nápojov obsahujúcich kofeín pociťujú prílev energie viac ako ženy. Takéto údaje boli získané ako výsledok štúdie vedcov vedenej na univerzite v Barcelone.

Muži, ktorí sa zúčastnili štúdie, uviedli, že po 10 minútach pití šálky kávy pocítili menej ospalosti a do pol hodiny dostali stabilný duševný impulz. Ženám samozrejme káva v koncentrácii pomohla tiež, ale v menšej miere. V správnej miere si ju môžete dopriať aj v bezkofeínovej podobe a účinok môžete dosiahnuť rovnaký, nezabudnite si k nej ale odlomiť aj kúsok chutnej bio čokolády.

4. Žuvačka

Z technického hľadiska to nie je jedlo, ale v jednej štúdii sa ukázalo, že ľudia, ktorí žuvali žuvačku počas stresovej úlohy, boli opatrnejší. Navyše žuvanie neutralizuje pH v ústnej dutine a rovnako ako   moderné bieliace pásiky, pomáha k lepšiemu stavu. Ďalšia vec je, že žuvanie nemusí akceptovať druhá strana. Ak vám to má ale pomôcť, rozhodnite sa vo svoj prospech.

Výber školy pre dieťa je závažné rozhodnutie, preto sa snažte zvážiť všetky možnosti

Vysvedčenie: Ako odmeniť za dobré známky a povzbudiť ešte k lepším